Seminar: nitrous oxide 30/11/17

Theoretical en practical seminar (max. 15 participants). 

Location: Brusselsesteenweg 294, 9280 Lebbeke 

Al vele jaren kan de tandarts over een apparaat beschikken, waarmee een mengsel van zuurstof en lachgas via een neusmasker door de patiënt kan worden ingeademd. Het inademen van zo’n mengsel heeft een geruststellende, ontspannen en kalmerende werking. In landen als de Verenigde Staten, Engeland en de Scandinavische landen wordt deze vorm van sedatie reeds jaren veelvuldig toegepast, ook in de huispraktijk. De grote voordelen van lachgassedatie zijn dat het snel inwerkt, maar ook snel uitwerkt en daardoor gemakkelijker te sturen is naar diepte en tijd.

Lachgassedatie blijkt zeer doelmatig te werken in de behandeling van patiënten met angst, odontofobie, met verhoogde kokhals- reflex, met geestelijke en verstandelijke beperkingen, astma en epilepsie, met allergie voor anaesteticum of hemofilie; voor volwassenen voor wie de tandheelkundige behandeling (tijdelijk) een te grote belasting vormt, kan behandeling met lachgas een extra

steuntje zijn om hun angst beter aan te kunnen en om uiteindelijk de weg terug te vinden naar een regelmatige en ontspannen behandeling bij de tandarts.

Tijdens deze opleiding, onder leiding van Dr. Mather (zie box rechts), wordt u theoretisch en praktisch vertrouwd gemaakt met de “Accutron Digital Ultra Flexmount Flowmeter”.

Digitale flowmeters behoren tot de modernste en veiligste lachgastoestellen ter wereld : een constante totaalflow, enkel de verhouding tussen zuurstof en lachgas verandert, comfortabele fingertip-toetsen en een extra verlicht digitaal display staan garant voor een ongeëvenaard gebruikscomfort. Dit toestel is verkrijgbaar met een lachgasbegrenzing (naar keuze 50 of 70%).

Op een praktische manier worden u tevens kort de voorschriften en “handling” van de gasflessen toegelicht.

Een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met deze vorm van sedatie.